مقاله جامع در باره انواع كفپوش
مقدمه: مصالح ساختمانی سنتي به دليل تغییر روشهای ساخت، اهميت يافتن مبحث ايمني، سبك سازی ساختمانها و حس زیبایی شناختی در گذر زمان دچار تغییرات زیادی شده است، سالیان درازی است كه دیگر از خشت های گلی و تیرهای چوبی به دلیل هزینه های بالای تولید و عدم مقاومت مصالح در ساخت ساختمانهای مدرن استفاده نمیشود. مواد پلیمری به دلیل كاهش هزینههای تولید، كاهش مصرف انرژی و قابلیت فرم دهی مناسب به سرعت جایگزینی مناسب جهت مصالح سنتی به كار میروند. اجرای كفپوشهایی بر پايه سنگ و سرامیك علاوه بر انرژی بر بودن در زمان ساخت به دلیل كاهش سرعت اجرا هزینههای بالای نیروی انسانی را در معادلات هزینه سربار ساخت بر یك پروژه تحمیل مینمایند.
كفپوشهای پلیمری، به خصوص کفپوش اپوكسی یکی از بهترین پوششها جهت كفسازی سطوح داخلی و خارجی ساختمان میباشند تنوع رنگ، سرعت بالای اجرا (10.000 متر مربع در یك هفته) و كاهش هزینههای اجرایی از مزایای این نوع روكشهای پلیمری میباشد.
كفپوشهای اپوكسی علاوه بر مقاومت های بالای مكانیكی ( مقاومت فشاری حدود Kg/Cm 1100) دارای مقاومت شیمیایی بالا بوده و به دلیل عدم جذب آب، دیرتر آلوده میشود.
كفپوشهای پلیمری
كفپوشهای پلیمری شامل كفپوشهای اپوكسی، پلی یورتان و پی وی سی میباشند. از این دست كفپوشها ، كفپوشهای پی وی سی به دلیل عدم مقاومت مكانیكی، در مكانهایی با تردد كم استفاده میشوند این كفپوشها را نمیتوان در سالنهایی با بار دینامیک استفاده نمود چون به راحتی شكسته شده و ترك برمیدارند. كفپوشهای پی وی سی به دلیل وجود باندهاي وینیلی در مقابل نور خورشید و اشعه ماوراء بنفش به سرعت تخریب پذیر بود و سریعا زرد میگردند، لذا این كفپوشها میبایست حتما در محیطهای سربسته استفاده شوند.
كفپوشهای پلی یورتان
پلی یورتان یکی از مهندسی ترین مواد مصنوعی ساخته بشر است این ماده كاربردهاي فراوانی دارد از فومهای کف کفش تا عایقهای حرارتی و تشكهای خوشخواب.
نزدیک به دو دهه میباشد كه نوع خاصی از پلی یورتان در پوشش های صنعتی و ضد خوردگی مصرف میگردد .
كفپوشهای پلی یورتان مقاومت فشاری خوبی داشته و دارای انعطاف پذیری بالایی میباشند اما به دلیل انعطاف پذیری و پائین بودن مدول يانگ مقاومت مكانیكال پایینی خصوصاً در تنشهای چرخشی میباشند همچنین به دلیل وجود باندهاي دوگانه در زنجیر پلیمری مقاومت شیمیایی كفپوشهای پلی یورتانی در رده متوسط قرار میگیرند.
كفپوشهای اپوكسی
متداول ترین كفپوشهای ساختمانی و صنعتی كفپوشهای اپوكسی میباشند. مقاومت خوب مكانیكال كفپوشهای اپوكسی باعث شده است كه این پوشش در صنایع مختلف کاربرد داشته و اکثر سالنهای صنعتی بهترین روش برای روكش بتن را استفاده از كفپوشهای اپوكسی میدانند.
كفپوشهای اپوكسی امتزاج پذیری خوبی با معدنی مانند سیلیس و کوارتز داشته و این امتزاج پذیری باعث میگردد كه ضریب انبساط خطی ماتریس پلیمری با بتن کف بسیار نزدیک شده و کفپوش در اثر کاهش و افزایش دما دچار دفرمگی و تخریب نگردد.
كفپوشهای اپوكسی از واکنش پلی پوكساید با يک سخت كننده آمینی بوجود میآیند و وجود باندهای اكسیرانی در زنجیر پلیمری باعث مقاومت بالای شیمیایی و ضد خوردگی میگردند لذا جهت کارخانجاتی که با مواد شیمیایی مانند اسیدهای كلریدریک، نیتریت، سولفوریک و یا بازهایی مانند سود سوزآور و همچنین کارخانجات مواد لبنیاتی به خوبی استفاده گشته و طول عمر بالایی نیز دارند.
واحد مهندسی و تحقیقات بازار شركت نیلی فام قابلیت بهینه نمودن فرمولاسیون تولید كفپوشهای اپوكسی برای مصارف خاص شامل صنایع شیمیایی و صنایع سنگین را دارد. این شرکت با اجرای بیش از 500.000 متر مربع کفپوش اپوكسی در سراسر ایران عزیز و همچنین اجرای چند پروژه خارجی در كشورهای امارات متحده عربی، عراق- استرالیا، توانمندی بالایی را در مدیریت زمان و مصرف بهینه مواد به هنگام اجرای پروژه با مشخصات و (Long Out ) ارائه شده کارفرما دارد.